اگر طالبان راست بگویند…

اگر طالبان راست بگویند…

اگر طالبان راست بگویند…
اخبار روز

به نقل از روزنامه اطلاعات شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۳

اواسط فوریه شبه نظامیان طالبان با کمین در مسیر کاروان نظامی آمریکا که حامل سامانه پیشرفته فرماندهی و کنترل پهپادها بود، توانستند آن را بربایند.

در زدو خوردها برای به چنگ آوردن این سامانه، دو پرسنل امنیتی آمریکا کشته شدند و تجهیزات پیشرفته از جمله سیستم‌های ناوبری و سلاح به وزن ۲۰ تن در قالب ۶ پکیج به تصرف طالبان در آمد.

آنچه طالبان می‌خواهد «پول» است. طالبان می‌خواهد با فروش این سیستم پیشرفته آمریکایی‌ به روس‌ها یا چینی‌ها پول کلانی به دست آورد. روس‌ها در اوکراین بیش از حد مشغول هستند. اما چینی‌ها تشنه این فناوری هستند. در صورتی که چینی‌ها سامانه کنترل هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا را به دست آورندکل سیستم هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا بی‌فایده خواهد شد. بنابراین چینی‌ها۸ دانشمند تراز اول صنایع دفاعی خود را برای بررسی این سیستم فرستادند و موافقت کردند بابت آن میلیون‌ها دلار بپردازند.

در اوایل مارس، دانشمندان چینی به همراه پکیج‌های یاد شده وارد مالزی شدند با این تصور که مالزی مسیر خوبی برای پنهان نگه داشتن ماجراست. این محموله سپس به سفارت برده شدو تحت مراقبت قرار گرفت. در چنین شرایطی دستگاه‌های امنیتی آمریکا به کمک سازمان جاسوسی اسرائیل مصمم بود هر طور شده این محموله را پس بگیرد. چینی‌ها این طور محاسبه کرده بودند که ارسال این محموله توسط هواپیمای مسافربری کمترین شک را بر می‌انگیزد. ضمن اینکه از کوالالامپور تا پکن فقط ۴ ساعت و نیم راه است و آمریکایی‌ها نمی‌توانند هواپیمای غیر نظامی را بربایند. ضمن اینکه پرواز ام اچ ۳۷۰ هواپیمای مناسبی برای حمل این محموله است.

پنج آمریکایی و اسرائیلی که با هواپیما آشنا بودند، سوار هواپیما شدند. در این میان دو ایرانی با پاسپورت سرقتی هم در میان مسافران بودند.

پس از اینکه پرواز ام اچ ۳۷۰ مرزهای هوایی مالزی را ترک و با برج مراقبت ویتنام ارتباط برقرار کرد، در یک لحظه تمام سیستم‌های کنترلی خلبان غیر فعال شدند و هواپیما در اختیار یک سیستم هوشمند کنترل از راه دور قرار گرفت. این همان لحظه ‌ای بود که هواپیما ناگهان از ارتفاع خود را از دست داد. چگونه آواکس‌‌ها می‌توانند این کار را انجام دهند؟ حادثه ۱۱ سپتامبر را به یاد دارید؟ بعد از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر تمامی هواپیماهای بوئینگ و احتمالا ایرباس مجهز به سیستم کنترل از راه دور شدند. این کار برای جلوگیری از هواپیماربایی تروریستی انجام شده است. از آن موقع به بعد همه بوئینگ ها می‌توانند مثل پهپادها توسط مرکز زمینی کنترل شوند؛ آنها هواپیماها را به سمت فیلیپین یا گوان نبردند، چون توسط سیستم راداری چین رویت می‌شد. در این حین رادارهای نظامی مالزی، تایلند و هند هواپیما را تشخیص دادند اما واکنش احتیاط آمیزی نشان دادند. هواپیما از روی شمال سوماترا، منطقه آمامباس پرواز کرد و پس از آن در منطقه‌ای در مالدیو فرود آمد و حتی برخی روستائیان شاهد فرود هواپیما بوده‌اند. هواپیما سوخت‌گیری مجدد کرد و با مسافران مرده به پرواز در آمد و در پایگاه نظامی آمریکا در اقیانوس هند( دیه‌گوگارسیا) به زمین نشست. تجهیزات مربوطه و جعبه سیاه هواپیما خارج شده بودند و قابل ردیابی نبودند. مسافران به خاطر کمبود اکسیژن مرده بودند و همه خلبان و کمک خلبان را سرزنش می‌کردند! هواپیما دوباره از طریق سیستم کنترل از راه دور به پرواز در آمد و در اقیانوس هند سقوط کرد.

میزان تلاش بی‌سابقه چینی‌ها برای یافتن هواپیما و به کارگیری کشتی‌ها و ماهواره‌ها در دریای جنوب چین، پس از آن تنگه مالاکا و اقیانوس هند نشان می‌دهد چین نه به دلیل مسافران چینی هواپیما بلکه به خاطر محموله فوق العاده با ارزش و ۸ دانشمند برجسته خود نگران است.

سرویس خارجی اطلاعات